Logo Cheers

Afdrukken

Queenproject

on maandag 16 september 2013 11:23.

 WE ZIJN WEER BEGONNEN!

Met veel enthousiasme zijn 100 mensen in 2020 begonnen met het Queenproject. Het project was bedoeld voor mensen die graag zongen of wilden ervaren hoe het is om (tijdelijk) samen muziek te maken. Door corona werd het helaas stopgezet. Maar we zijn weer begonnen! Vanaf 10 januari studeren Cheersleden, 'oude' en 'nieuwe' projectleden wekelijks met veel enthousiasme Queennummers in. Het project wordt afgesloten met twee spetterende optredens op 9 en 10 mei 2023. 

 

Afdrukken

Welkom

Geschreven door Birgit Holtermans on donderdag 28 april 2016 19:33.

Welkom op de website van Cheers!

Waarschijnlijk ben je naar de website van Cheers gegaan, omdat je in ons koor geïnteresseerd bent. Mogelijk wil je ons boeken, lid worden of gewoon naar een optreden komen luisteren. Dat kan allemaal. Op deze website vind je alles wat je over ons zou willen weten.

Afdrukken

Gennep zingt weer

on zaterdag 05 juli 2014 21:46.

Onder het motto 'Gennep zingt weer' lieten 5 koren op zaterdag 28 mei na 3 jaar stilte weer van zich horen: Genneps Vocaal Ensemble, Con Colore, Suuk 7, Goldies en tenslotte Cheers. Het was een gezellige middag op de Markt met veel publiek. Gezien de reacties heeft iedereen ervan genoten.

  

 

Afdrukken

Gennep Schoon

on zaterdag 05 juli 2014 21:46.

Op zaterdag 2 april heeft Cheers uiteraard weer meegedaan aan Gennep Schoon. We hadden een route langs de Niers. Het was heel koud, maar gezellig en alles is weer opgeruimd!

Afdrukken

contact

on donderdag 26 september 2013 20:51.

Het algemeen e-mailadres van Cheers is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor alle mogelijke informatie, boekingen enz. vragen we bij voorkeur gebruik te maken van dit e-mailadres.

Geef je er de voorkeur aan te bellen of schrijven, dan kun je contact opnemen met ons secretariaat: 

Margot van den Broek
Siebengewaldseweg 5
5854 PA Bergen
tel. 06-86 63 52 00

Je vindt Cheers ook op facebook: www.facebook.com/CheersGennep.
Klik daar op FB - Vind ik leuk om op de hoogte te blijven van het laatste Cheers-nieuws, te kunnen reageren en meediscussiëren.

Je vragen, op- en aanmerkingen over de site kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afdrukken

onze dirigent: Steven Gerrits

Geschreven door Super User on dinsdag 09 oktober 2012 11:15.

Steven GerritsOnderstaande tekst schreef Steven toen hij in 2012 dirigent werd van Cheers:

Toen ik ongeveer zeven jaar oud was had mijn opa een orgel in de kamer staan en telkens als ik er op bezoek kwam vroeg ik opa of ik op het orgel mocht spelen. Ik kon er niets van, maar mijn opa zag toch wel duidelijk dat ik talent had (zoals opa's dat horen te doen).
Nadat ik twee jaar mijn ouders de oren van de kop gezeurd had mocht ik dan eindelijk op orgelles. Samen met een vriendje naar de stad om orgelles te volgen (wij woonden toen in Nijmegen). Leuk detail: we waren zo fanatiek dat we ooit een weddenschap afsloten voor vijf gulden, wie het het langst vol zou houden. Ik weet niet zeker of dat jeugdvriendje nog speelt, maar mischien krijg ik nog wel vijf gulden van hem? Ik speel in elk geval nog wekelijks als kerkorganist.

Het orgel bleek een goede keuze, na zo'n negen jaar muziekschool werd het tijd om een beroepskeuze te maken. Nou, ik riep al vanaf heel jong dat ik componist wilde worden. Zo studeerde ik dus voor Docerend Musicus Electronische toetsinstrumenten aan het Conservatorium in Maastricht. Een hele mond vol. Gelukkig kon ik de studie met goed gevolg afgesluiten. Al tijdens mijn studie volgde ik extra vakken zoals klassiek piano, koordirectie, zanglessen en closeharmony.

Tijdens mijn studie werd zo mijn liefde voor vocale muziek verder vorm gegeven. Kiezen voor een stijl of richting vond ik lastig, dus besloot ik dat ik eigenlijk niet wilde kiezen. Daarom zong ik met hetzelfde plezier een Johannes-passie van J.S. Bach, als een close-harmony-arrangement van de King's Singers. Als Countertenor in een closeharmonygroep voelde ik mij helemaal lekker. Ruim zeven jaar mocht het duren.

Dat ik niet kon kiezen bleek ook na mijn studie toen ik geluid- en lichttechniek ging doen bij theaterproducties. Toen een van de spelers plots ziek was, ben ik ingevallen omdat ik de voorstelling zo goed kende dat ik hem kon dromen. Het was een ontdekking! Theater was nog leuker! Daar kon ik zingen, dansen en acteren!
En oh ja, er werkte daar ook een hele leuke actrice, die ik zo leuk vond dat ze nu mijn vrouw is. Samen hebben we nu vier kinderen.

Ik vond dat ik een musicalopleiding moest gaan volgen en heb met veel plezier aan de MusicAllFactory in Tilburg gestudeerd. Ik volgde verschillende cursussen ten behoeve van stage-awareness en nam privé-zanglessen bij enkele grote namen.

Nog heb ik er geen genoeg van, momenteel ben ik bezig 'Certified Master Teacher' in 'Estill Voice Trainings System' te worden. Behoudens Cheers dirigeer ik nog verschillende andere koren, geef privé zang- en keyboardlessen en startte in 2012 samen met mijn vrouw TSP Gennep. Naast het schrijven en arrangeren van muziek voor verschillende gezelschappen werd in 2011 mijn jongensdroom verwezenlijkt om componist te worden, door alle muziek voor de Revue 'Achter de duinen en de Heggen' te schrijven. Ook dit was weer een geweldige ervaring.


"Hé opa, ik ben componist!"

En nu dus dirigent bij Cheers, hopelijk het begin van een langdurige inspirerende samenwerking.

Afdrukken

lid worden

Geschreven door Super User on dinsdag 09 oktober 2012 11:08.

Zin om lid te worden van Cheers?

Je bent van harte welkom!

Een stemtest bepaalt of iemand geschikt is voor het koor en bij welke stemgroep hij/zij het beste past.
Om goed samen naar een optreden te kunnen werken wordt van de leden verwacht dat zij doorgaans aanwezig zijn op de repetities. Choreografie maakt onderdeel uit van de optredens, waarbij de liedjes uit het hoofd worden gezongen. Het is daarom belangrijk dat de leden thuis oefenen met MP3-bestanden.
De contributie bedraagt € 155,- per jaar (2022).

Wie geïnteresseerd is om bij Cheers te komen, kan vier keer zonder verplichtingen mee komen zingen. Natuurlijk is het ook mogelijk om op dinsdagavond tijdens de repetitie even binnen te lopen.
Meer informatie of al besloten om lid te worden? Neem dan gerust contact met ons op.

Afdrukken

repetities

Geschreven door Super User on maandag 08 oktober 2012 17:10.

De repetities van Cheers vinden plaats op dinsdagavond van 20.15 tot 22.15 uur in gemeenschapshuis D'n Toomp, Lijsterbesstraat 10 in Heijen (route). Doorgaans wordt er zo'n veertig keer per jaar gerepeteerd, behalve tijdens de basisschoolvakanties van regio zuid. Vóór een optreden kunnen extra repetities gepland worden.

Op deze pagina vind je ook het repetitieschema voor de komende tijd.
In geel de extra repetities , in oranje de repetities die komen te vervallen .

Afdrukken

combo

on donderdag 26 september 2013 00:30.

 

 

Eli

Eli Damen

In 1995 kwam Eli als gitarist in het combo bij Cheers. In eerste instantie als invaller, maar hij was meteen zo onder de indruk van het koor dat hij direct ja zei op de vraag om deel uit te gaan maken van het combo. Als kind was hij al erg geïnteresseerd in muziek. Wanneer er een band in het dorp speelde, was hij erbij. Vooral de drummer maakte altijd veel indruk op hem. Thuis zat hij dus ook altijd te oefenen met pennen, bestek enz. Op zijn veertiende kreeg Eli zijn eerste akoestische gitaar. Later heeft hij door zelfstudie basgitaar en keyboard leren spelen. De gitaar is hem echter altijd het meest blijven boeien. Eli speelt bij Cheers de basgitaar.

 

 

 

Herman van Kuppevelt

Herman was al jong actief in de muziek: vanaf zijn twintigste was hij gitarist-zanger in bands en speelde hij jarenlang op bruiloften en partijen. Verder maakte hij deel uit van een bigband en een dixieland/jazzband. Cheers is niet het eerste wat Herman doet in dit genre: hij begeleidde al eerder een popkoor en was er ook zanger. Momenteel speelt hij in twee sixties-bandjes en bij een akoestisch duo. Sinds september 2016 is hij gitarist bij Cheers en doet dit vol overgave. Hij vindt het een gezellige club met mensen, waar de leden ontspannen, maar – als het erop aan komt – ook serieus bezig zijn met hun passie: meerstemmige zang.

 

 

Hans Boumans

De in Beugen woonachtige Hans Boumans is getrouwd, heeft drie kinderen en is opa van een tweeling. Twee dagen in de week doet hij als vrijwilliger tekenwerk in ‘Oorlogsmuseum Overloon’. In de jaren 70 speelde Hans in de Top-40-band the Tramps, daarna tot 2016 in MisTerB met back to the sixties en the seventies repertoire. Hans was toe aan heel iets anders en hij heeft ontdekt dat Cheers precies bij hem past. In gitarist Herman heeft hij een lotgenoot: allebei hebben ze de voorliefde voor meerstemmige zang en de sixties muziek.

Afdrukken

koor

on donderdag 26 september 2013 00:28.

Afdrukken

foto's

on zaterdag 28 september 2013 17:55.

De foto's staan per evenement op een pagina.

Klik je op een fotootje dan wordt dezie groter getoond. Met de pijljestoetsen ga je naar de volgende of vorige foto.

Klik je vervolgens op het driehoekje dan start een diashow.

fotografie

Bij veel foto's op deze site zijn de fotograaf en opnamedatum te vinden in een popup-schermpje (met de muis over de foto bewegen).

Je vindt op deze site foto's van o.a:

Mochten we iemand vergeten zijn: geef dit a.u.b. door.

Afdrukken

informatie voor leden

on donderdag 26 september 2013 00:31.

skydrive1Alle leden, en alleen zij, hebben toegang tot de OneDrive van Cheers.
Hier kunnen zij - na aanmelding - alle benodigde informatie vinden.

Afdrukken

sponsoren jubileumconcert

on donderdag 25 september 2014 22:17.

Natuurlijk is het niet mogelijk zo'n groot concert te organiseren zonder de hulp van sponsoren.

Cheers bedankt alle sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt om deze prachtige concerten 'Cheers pakt uit' te realiseren.

hoofdsponsor

Industriële Kring Land van Cuijk & Maasduinen

 

goud

Hotel Restaurant De Kroon

Lely Administratie & Belastingadviesburo Oeffelt

Snellen Horeca Service

Jumbo

Supercoop

Albert Heijn

 

zilver 

Dorry Smeets Communicatie & Journalistiek

TheaterSpeelPlaats Gennep TSP

Teunesen Zand en Grint BV

Aarnoutse Slagerij & Traiteur

Chic de Friemel Mode en Lingerie

Pierre Verhasselt Mannenmode

Pleasure Interieur-Mode-Accesoires Gennep

Rob Takken uw Topslijter

 

 

brons

Multimate Bouwmarkt

Heldro IJs

Notariaat Gennep

Unicum Adviesgroep

Maasstad Gennep

Cafétaria Heijs Hepke

Natuursteen Heijen

Kersten Assurantiën Oeffelt

Excel Music Instruments

Het Hof Mode voor Mannen

Juwelier van Arensbergen

Zi-Zo Damesmode

Slagerij Frank Verheijen

Dierenspeciaalzaak van der Burgt

SnoepKado Gennep

Xieje Lunchroom-Cadeauwinkel-Atelier

Joop den Boer Linnen en Lingerie

Niersstraat 12 – leuke, lieve, vrolijke spullen voor groot en klein

Van Wely Optiek

Groente en Fruit Frans Elemans

Bike Life Gennep/Groesbeek

 

bijdrage

Flirt Fashion

Wijnhuis Gennep

Houten Speelgoed Mariëtte

Dierenspeciaalzaak Pets Place

Novita Gennep

Kapsalon en Haarwerken van den Ende

 

natura

Arts Bakkers

Bloemisterij van Riet

Het kaashuis Gennep

TAMARA kapster en visagiste

Foto Ben

Wikkers Catering

4Events Gennep

Dia Drukkerij

Printmarkt Gennep

 

fondsen

Provincie Limburg

VSB Fonds

Gemeente Gennep

Rabobank

 
Afdrukken

krant '25 jaar Cheers' (16-09-2014)

on zondag 21 september 2014 22:39.

Ter gelegenheid van 25 jaar Cheers is een krantje uitgegeven.
Dit krantje, onder redactie van Dorry Smeets, verscheen als katern in 'De Maas Driehoek' editie Gennep van 16 september 2014. 

 

Afdrukken

impressie 25 jaar Cheers

on maandag 15 september 2014 03:12.

Impressie van 25 jaar Cheers
Zonder geluid - er mankeert niets aan uw toestel
 
Samenstelling: PR-commissie Cheers
Afdrukken

film

on zaterdag 28 september 2013 17:56.

Filmpjes kun je starten door op het driehoekje te klikken.
Als je op HD klikt dan kun je het filmpje ook in hoge kwaliteit bekijken. Je moet dan wel een snelle internetverbinding hebben.
Klik je op het klavertje dan speelt het filmpje op het hele scherm.

Afdrukken

optredens

on dinsdag 09 oktober 2012 11:23.

Cheers treedt regelmatig op, zowel in de eigen regio als elders. U kunt ons horen en zien bij culturele programma's, liefdadigheidsacties, plaatselijke feesten, kerstmarkten en andere (inter)lokale initiatieven. Kleine of grote optredens, binnen of buiten, met het hele koor of in kleine groepjes: alles is mogelijk. Voor Cheers zijn optredens 'de kers op de taart'. Wat is er mooier dan anderen te kunnen vermaken met iets waarvan je zelf ook intens geniet? Elders op deze pagina kunt u zien wanneer en waar Cheers de komende tijd optreedt.

Wilt u ons benaderen voor een optreden? Dat kan. U kunt dit doen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.