Logo Cheers

Afdrukken

koor

Cheers is een gemengd popkoor dat in 1989 is opgericht door een groepje enthousiaste mensen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een flink koor. Al snel wilde Cheers verder werken aan kwaliteit. Dit betekent dat er vijf- tot zesstemmig gezongen wordt, er solisten zijn, de koorleden alle teksten uit hun hoofd zingen en waarbij choreografie en kleding het geheel compleet maken.

Het repertoire is meertalig, veelzijdig en afwisselend en bestaat uit popsongs, evergreens en musicalnummers, verder heeft Cheers ook nog een speciaal kerstrepertoire.
Het koor treedt geregeld op: bij eigen concerten en bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen en evenementen zoals bijvoorbeeld Summmertime, Concert zonder Grenzen en kerstmarkten aan beide kanten van de grenzen. 

Momenteel bestaat Cheers uit 40 leden, zowel vrouwen als mannen. De sopranen, alten, tenoren en bassen worden begeleid door dirigent Steven Gerrits en een combo, bestaande uit 4 enthousiaste muzikanten.

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond, van 20.15 tot 22.15 uur. Zo’n repetitieavond begint altijd met inzingen om de stem op te warmen en vervolgens wordt aan nieuw of bestaand repertoire gewerkt. De nummers worden per stem ingestudeerd of met het hele koor.
Tijdens de pauze en na de repetitie is er tijd om even bij te kletsen, want ook gezelligheid is belangrijk.

Maar wat vooral belangrijk is: Zingen is hartstikke leuk!!