Logo Cheers

Afdrukken

koor

Cheers is een gemengd popkoor dat in 1989 is opgericht door een groepje enthousiaste mensen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een flink koor. Al snel wilde Cheers verder werken aan kwaliteit. Dit betekent dat er vijf- tot zesstemmig gezongen wordt, er solisten zijn, de koorleden alle teksten uit hun hoofd zingen en waarbij choreografie en kleding het geheel compleet maken.

Het repertoire is meertalig, veelzijdig en afwisselend en bestaat uit popsongs, evergreens en musicalnummers, verder heeft Cheers ook nog een speciaal kerstrepertoire.
Het koor treedt geregeld op, bij de meest uiteenlopende gebeurtenissen en evenementen zoals bijvoorbeeld de 'Floriade', kerstmarkten, 'Summmertime' en 'Vrienden van Gennep LIVE!'.

Momenteel bestaat Cheers uit zo’n 45 leden, zowel vrouwen als mannen. De sopranen, alten, tenoren en bassen worden begeleid door dirigent Steven Gerrits en een combo, bestaande uit vijf enthousiaste muzikanten.

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond, van 20.15 tot 22.15 uur. Zo’n repetitieavond begint altijd met inzingen om de stem op te warmen en vervolgens wordt aan nieuw of bestaand repertoire gewerkt. De nummers worden per stem ingestudeerd of met het hele koor.
Tussendoor is er natuurlijk een pauze om even bij te kletsen, want ook gezelligheid is belangrijk.

Maar wat vooral belangrijk is: Zingen is hartstikke leuk!!

sopranen 275
De sopranen

tenoren-en-bassen 275
De tenoren en bassen

alten 275
De alten