Logo Cheers

Afdrukken

De repetities zijn weer gestopt

on 16 september 2013.

 

Na bijna zeven maanden niet gerepeteerd te hebben, is Cheers op 29 september voorzichtig begonnen, maar inmiddels weer gestopt.

Het is steeds duidelijker geworden dat aerosolen (kleine druppels) die bij het zingen voortgebracht worden, een grote rol kunnen spelen bij het verspreiden van het coronavirus in slecht geventileerde ruimten. De gemeente Gennep heeft een onafhankelijk bureau onderzoek laten doen naar de ventilatie bij onder andere D'n Toomp, het gemeenschapshuis in Heijen waar wij repeteren. Uit het onderzoek is gebleken dat deze goed is. Zowel het bestuur van D'n Toomp als Cheers heeft heel veel voorzorgsmaatregelen genomen.

Cheers repeteerde de afgelopen tijd met een half koor, waarin alle zes partijen vertegenwoordigd zijn. De samenstelling van het koor was per repetitie wisselend; er is gekozen voor een vierwekelijks rooster, zodat iedereen elkaar een keer tegenkwam. Er werd zittend gezongen, waardoor iedereen op zijn/haar plek bleef. De afstand tussen de koorleden was twee meter. Wij hebben een CO2 meter aangeschaft. Tijdens de repetities bleek dat de lucht waarin we zongen, schoon was.

Helaas hebben we maar drie keer kunnen repeteren. Toen de besmettingscijfers opliepen, vonden wij het niet meer verantwoord en zijn we tot nader order gestopt. Inmiddels heeft de Rijksoverheid bekendgemaakt dat amateurkoren niet mogen zingen. We wachten de ontwikkelingen af.