Logo Cheers

Afdrukken

onze dirigent: Steven Gerrits

Steven GerritsOnderstaande tekst schreef Steven toen hij in 2012 dirigent werd van Cheers:

Toen ik ongeveer zeven jaar oud was had mijn opa een orgel in de kamer staan en telkens als ik er op bezoek kwam vroeg ik opa of ik op het orgel mocht spelen. Ik kon er niets van, maar mijn opa zag toch wel duidelijk dat ik talent had (zoals opa's dat horen te doen).
Nadat ik twee jaar mijn ouders de oren van de kop gezeurd had mocht ik dan eindelijk op orgelles. Samen met een vriendje naar de stad om orgelles te volgen (wij woonden toen in Nijmegen). Leuk detail: we waren zo fanatiek dat we ooit een weddenschap afsloten voor vijf gulden, wie het het langst vol zou houden. Ik weet niet zeker of dat jeugdvriendje nog speelt, maar mischien krijg ik nog wel vijf gulden van hem? Ik speel in elk geval nog wekelijks als kerkorganist.

Het orgel bleek een goede keuze, na zo'n negen jaar muziekschool werd het tijd om een beroepskeuze te maken. Nou, ik riep al vanaf heel jong dat ik componist wilde worden. Zo studeerde ik dus voor Docerend Musicus Electronische toetsinstrumenten aan het Conservatorium in Maastricht. Een hele mond vol. Gelukkig kon ik de studie met goed gevolg afgesluiten. Al tijdens mijn studie volgde ik extra vakken zoals klassiek piano, koordirectie, zanglessen en closeharmony.

Tijdens mijn studie werd zo mijn liefde voor vocale muziek verder vorm gegeven. Kiezen voor een stijl of richting vond ik lastig, dus besloot ik dat ik eigenlijk niet wilde kiezen. Daarom zong ik met hetzelfde plezier een Johannes-passie van J.S. Bach, als een close-harmony-arrangement van de King's Singers. Als Countertenor in een closeharmonygroep voelde ik mij helemaal lekker. Ruim zeven jaar mocht het duren.

Dat ik niet kon kiezen bleek ook na mijn studie toen ik geluid- en lichttechniek ging doen bij theaterproducties. Toen een van de spelers plots ziek was, ben ik ingevallen omdat ik de voorstelling zo goed kende dat ik hem kon dromen. Het was een ontdekking! Theater was nog leuker! Daar kon ik zingen, dansen en acteren!
En oh ja, er werkte daar ook een hele leuke actrice, die ik zo leuk vond dat ze nu mijn vrouw is. Samen hebben we nu vier kinderen.

Ik vond dat ik een musicalopleiding moest gaan volgen en heb met veel plezier aan de MusicAllFactory in Tilburg gestudeerd. Ik volgde verschillende cursussen ten behoeve van stage-awareness en nam privé-zanglessen bij enkele grote namen.

Nog heb ik er geen genoeg van, momenteel ben ik bezig 'Certified Master Teacher' in 'Estill Voice Trainings System' te worden. Behoudens Cheers dirigeer ik nog verschillende andere koren, geef privé zang- en keyboardlessen en startte in 2012 samen met mijn vrouw TSP Gennep. Naast het schrijven en arrangeren van muziek voor verschillende gezelschappen werd in 2011 mijn jongensdroom verwezenlijkt om componist te worden, door alle muziek voor de Revue 'Achter de duinen en de Heggen' te schrijven. Ook dit was weer een geweldige ervaring.


"Hé opa, ik ben componist!"

En nu dus dirigent bij Cheers, hopelijk het begin van een langdurige inspirerende samenwerking.