Onze dirigent Steven Gerrits

Toen Steven ongeveer zeven jaar oud was had zijn opa een orgel in de kamer staan en telkens als hij er op bezoek kwam vroeg hij opa of hij erop mocht spelen. Hij kon er niets van, maar zijn opa zag toch wel duidelijk dat hij talent had (zoals opa’s dat behoren te doen). Nadat hij twee jaar zijn ouders de oren van de kop gezeurd had mocht hij dan eindelijk op orgelles op de muziekschool. Na negen jaar les bleek dit een goede keuze te zijn: nog steeds speelt hij wekelijks als kerkorganist.

Van jongs af aan riep Steven dat hij componist wilde worden. Zo studeerde hij dus voor Docerend Musicus Electronische toetsinstrumenten aan het Conservatorium in Maastricht, wat hij met goed gevolg afsloot. Al tijdens zijn studie volgde hij extra vakken zoals klassiek piano, koordirectie, zanglessen en closeharmony. Zo werd zijn liefde voor vocale muziek verder vormgegeven. Kiezen voor een stijl of richting vond hij lastig, dus besloot hij dat hij eigenlijk niet wilde kiezen. Daarom zong hij met hetzelfde plezier een Johannes-passie van J.S. Bach, maar ook als countertenor een close harmony arrangement van de King’s Singers.

Dat Steven moeilijk kon kiezen bleek ook na zijn studie toen hij geluid- en lichttechniek deed bij theaterproducties. Nadat hij voor een zieke acteur inviel, was dat een enorme ontdekking: omdat hij kon zingen, dansen én acteren vond hij theater nóg leuker. Daar leerde hij ook zijn toekomstige vrouw kennen. Hij volgde daarna met veel plezier een musicalopleiding aan de MusicAllFactory in Tilburg, met daarin diverse cursussen ten behoeve van stage-awareness en nam privé-zanglessen. En alsof dat nog niet genoeg was, studeerde hij ‘Estill Voice Trainings System’, waarbij hij met succes een ‘figure proficency test’ aflegde.

Behoudens Cheers dirigeert hij nog verschillende andere koren, geef privé zang- en keyboardlessen en startte in 2012 samen mijn vrouw Lieneke TSPGennep, een zeer succesvolle theaterschool voor kinderen en jongeren.

Naast het schrijven en arrangeren van muziek voor verschillende gezelschappen, componeerde hij muziek voor diverse uitvoeringen van de Revue. Bij CenterParcs maakt hij daarnaast met zang en dans deel uit van het entertainmentteam.

Sinds 2012 is Steven dirigent van Popkoor Cheers. Hij studeert de vijf- tot zesstemmige liederen in, dirigeert de optredens en stuurt het vierkoppige combo aan. Door zijn uitmuntende pedagogische en zangtechnische kwaliteiten is hij in staat zijn tomeloze energie over te dragen. Hij geeft zeer dynamisch les met ruimte voor zowel humor als zangtechnische correcties. Hierbij is hij nooit neerbuigend of kwetsend. Hij geeft middels zijn zangtechniek, zonder te veroordelen, het voorbeeld hoe het beter kan. Met al deze kwaliteiten en als mens is hij een enorme stimulator voor de motivatie van elk koorlid.